Петков обвърза членството на ПП в "Обнови Европа" с изключване на ДПС

Нулевата търпимост към корупцията на локално и европейско ниво, иска той
Обновена: 30 май 2022 19:19 | 30 май 2022 19:15, Анисия Иванова
95
Петков обвърза членството на ПП в "Обнови Европа" с изключване на ДПС
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков обвърза членството на "Продължаваме промяната" в либералната парламентарна група "Обнови Европа" в Европейския парламент с изключването на ДПС от европейската формация.

Нулевата търпимост към корупцията трябва да е от локално до европейско ниво, е заявил Петков пред френския президент Макрон и нидерландския премиер Рюте на заседанието на "Обнови Европа" в Брюксел, което се проведе преди началото на срещата на върха на Европейския съюз, съобщи БНР.

Премиерът заяви, че това, което ще настоява, преди партията му да стане част от европейското либерално семейство, е въпросът за корупцията да бъде третиран не само на локално, но и на европейско ниво.

"Единственото условие, което аз исках да обсъдим и ще продължим да обсъждаме, е, че за мен е много важно, когато говорим за нулева толерантност към корупцията, тя да бъде от локалното ниво до Брюксел. Което означава, че да има един нов стандарт на европейските политически семейства, така че да не си затваряме очите за локална корупция, а на брюкселско ниво да се чувстваме, че всичко е наред. И много се радвам, че и Рюте, и Макрон казаха - да, това е новата Европа", коментира той.

Запитан дали, за да влезе неговата партия там, той поставя като условие излизането на ДПС, Петков отговори:

"Аз бих попитал какво ДПС трябва да направи, за да се чувства част от този нов стандарт. Примерно как биха оправдали хора от "Магнитски" да са в техните ръководни роли, на първите редове на парламента, когато говорим за по-висок стандарт на ниво корупция".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Не че съм симпатизант на ДПС, но там има сигурни гласове и съответно членове във всеки избор за ЕП, а за Простите Пта - днес ги има утре не! Така, че Киро Ментата да не се изхвърля като ч.. я на мокър пясък! Есента като свърши зарзавата Простите Пта ще отидат в "*** на историята", но за жалост разсипаната и банкрутирала държава ще остане за всички! Че даже и внуците ни ще плащат инатлъка и дебилизма на миналогодишните чалго - леводесни ***!
75
1
 
3
 
! Отговори
До 88 преди 1 година
Защото няма смисъл от съществуването резняшко-задунайският режим. А и както го няма Пудинг да ги защити
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей този Киро как тънко разпилява ДПС. Реже им клона на Европейско ниво
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната трябва да се случи Този ислямско руско модел обрича България.Символ е Бойко Василев в Панорама.Бикога няма да повярвам,че има промяна докато този човек е в БНТ!
72
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да изключват ДПС. Те са там от 2007 г. А тези няма да ги има на следващите избори.
71
5
 
10
 
! Отговори
помним преди 1 година
ДПС е незаконна фесляшк апартия ,с терористично минало.Гара Буново.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жълтото беше за ДПС, а не за тебе, Киро !
69
2
 
18
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Просто Киро.Знаеш ли кое е по-опасно от руски танк?.....Три неща: Пияният му екипаж,застрашено хищно животно ,и ОТЧАЯН БЪЛГАРИН.
68
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ДПС Е СЪЗДАДЕНА ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПАРТИЯ, самите европейци са дошли на крака, за да направят тази партия в България, а Киро е нежелан и не знам дали изобщо ще се задържи на власт в България, както и партията му. Киро исках поне да си изкараш мандата до край, но ти сам провокираш населението и българите да те махнат!
67
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДОГАН ДОСЕГАЦЪКНАХ ТИ ПЛЮС ВМЕСТО МИНУС, ЗАЩОТО ПРЕЗ УПРАВЛНИЕТО НА ДПС, НЯМАШЕ ТОЛКОВА ПРОБЛЕМИ И УБИЙСТВА.
66
5
 
11
 
! Отговори
А сега преди 1 година
Петков е елементарен, това му е нашепнато.За ДПС знаем чий колн е, но плоблема наречен "етнически мир" на балканите предстои. И то в скоро време.
65
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не съзнава вредата на ДПС за България, значи е с тотално робски манталитет и примит мозък! Те се разпореждат навсякъде, особено в районите с турско малцинство, ситуацията беше особено страшна през 2003 - 2010 г., когато командваха с Герб, а задкулисно България се управляваше от Доган чрез обръчите от фирми. Присъствието на тази престъпна партия в парламента е пагубна за
64
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС е ЕВРОПЕЙСКА партия, а Кировата партия не е , ако продължаваш в същия дух Киро да дразниш хората, ще те махна на всяка цена! Сега ще ви обясня, северна България е американо-еврейска, а южна България е ЕВРОПЕЙСКА и участват разбира се и турци, защото е са с Европа, на Киро партията и на царя Симеон и някои други(няма да им казвам на всички имената), са американски и американо-еврейски партии от север, ДПС е от юга и ще остане, а ти ще се махнеш , Киро !
63
6
 
12
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Това е театър. Щом са корумпирани, а и не само те, визирам Борисов, Биков, Костов, доган, Цветанов защо да още на свобода?!?!? Ето ви Петков корупция. Хора, които трябва да са зад решетките се разхождат свободно. И вие я толерирате.
62
2
 
19
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Ама този наистина е още в детската градина.Вече се чудя кой му е правил дъщерите.Докога ще се заблуждава със случайната си роля на неизвестно как попаднал в политиката?
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе хора,този наистина се е взел много насериозно и май се кани да векува,не му ли е ясно че есента е пътник ..
60
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, ако питаш народа дали искат вместо вашата партия ДПС да управлява, гарантирам ти, че веднага всички ще предпочитат ДПС. Киро бъди внимателен, защото никой не те иска и партията ви никой не иска, никой, не знам защо, вероятно има някакви причини, но хората са отвратени от теб, а не от ДПС!Много по-вероятно е ти да паднеш от власт, а не ДПС!
59
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС/ГЕРБ ттрроловете са налазили и тази новина в защита на своите работодатели.
58
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС са европейска партия и стари либерали, те са много разумна партия, винаги са проявявали разум в управлението и гласуванията, защо искаш да ги няма, бе Киро, добре ли си? Та ДПС са една от най-разумните и стабилни партии в България изобщо!
57
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде ПП видяха изключване на ДПС? КючукДПС, е на много висок пост в Либералната европейска партия, уважаван от всички нейни членове.